
Kawa mrożona
Składniki
1 łyżeczka brązowego cukru
2 porcje espresso
1 szklanka kostek lodu, lub do smaku
4 uncje (½ filiżanki / 256 ml) dowolnego
zimnego mleka
Instrukcje
1. Do przygotowania kawy mrożonej potrzebna jest 1 wysoka szklanka i 1 kubek/szklanka żaroodporna do espresso.
2. Wsyp cukier brązowy do kubka lub szklanki żaroodpornej.
3. Zaparz dwie porcje espresso w kubku / szklance żaroodpornej. W tym celu dotknij ikony wyboru napoju i wybierz opcję „Espresso”, a następnie dotknij ikony podwójnej porcji
. Dostosuj espresso według uznania. Naciśnij przycisk
, aby zaparzyć.
4. Wymieszaj espresso, aby rozpuścić brązowy cukier.
5. Umieść kostki lodu w wysokiej szklance, a następnie wlej osłodzone espresso na lód.
6. Dopełnij chłodnym mlekiem i wymieszaj.